MENU

Rolstoelen gezocht voor Ruda

De kleine gemeente in Ruda repareert al jaren rolstoelen voor gehandicapten. Bijvoorbeeld voor kinderen met hersenaandoeningen. In de gemeente zijn een paar mensen die erg handig zijn en oude rolstoelen kunnen repareren of zelfs van tuinstoelen een rolstoel kunnen maken.

De aanvoer van rolstoelen is vrijwel gestopt vanwege de oorlog. Maar er is nu juist heel veel behoefte aan rolstoelen en rolstoelonderdelen, dóór de oorlog. Veel soldaten zijn gewond geraakt, missen een been en kunnen niet meer lopen. Ook in Ruda worden veel vluchtelingen en gewonde soldaten opgevangen.

Ze hebben in Ruda dus sterk behoefte aan aanvoer van (oude of kapotte) rolstoelen.  Ze hebben het liefst opklapbare rolstoelen vanwege de vaak (smalle) toegangen.

NGK Zutphen en Apeldoorn De Voorhof hebben een partnership met Ruda. Ze hebben een project gestart om oude of kapotte rolstoelen te verzamelen. Deze worden dan naar Ruda getransporteerd.

Vraag aan jou:

  • Heb jij een rolstoel over of ken jij iemand die een rolstoel over heeft en die hem wil afstaan?
  • Werk je in de zorg, wil je dan vragen of er ergens afgeschreven of kapotte rolstoelen opgeslagen staan die naar Oekraine kunnen?
  • Wil je dit bericht in je netwerk delen. Hoe meer mensen meedenken en zoeken hoe beter!

Neem contact met ons als je een rolstoel kwijt wil! Wij zorgen ervoor dat de rolstoelen worden opgehaald!

Gerhard Winters (Zutphen)- wintersgw93@gmail.com 06-19286701

Albert Wolters (Apeldoorn) -a.wolters55@gmail.com 06-33756188

 

Al vast bedankt!

Namens Missie Oekraine Apeldoorn De Voorhof en Zutphen