MENU

Samen aan de slag met racisme, diversiteit en verzoening: online Bijbelstudie

Intercultural Church Plants (ICP) Nederland komt met een driedelige online Bijbelstudie: ‘Meer kleur in de kerk’. Het interactieve materiaal is geschikt voor kringen en kleine groepen in de kerk.

Het materiaal wordt tijdens de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking gepresenteerd.

Samen aan de slag met racisme, diversiteit en verzoening

Christenen zijn geroepen om elkaar lief te hebben en zich met elkaar te verzoenen, zelfs dwars door etnische en culturele barrières heen. In de praktijk blijkt dit niet zo gemakkelijk. Het thema racisme roept gevoelens van pijn, schaamte en weerstand op, ook binnen de kerk. Hoe zetten we echte verandering in gang?

ICP Nederland heeft in samenwerking met presentator en creatieveling Godwin Arhin en met mediahuis Living Image een interactieve serie ontwikkeld. Het driedelige kringmateriaal daagt de deelnemers uit om in kleine groepen vanuit een Bijbels perspectief actief aan de slag te gaan met de thema’s racisme, diversiteit en verzoening.

> Bekijk de Bijbelstudies op meerkleurindekerk.nl

Interactief en persoonlijk kringmateriaal

Met dit kringmateriaal ben je verzekerd van een aantal boeiende, afwisselende kringen, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan voorbereiding. Op deze manier kun je je op een toegankelijke manier verdiepen in deze lastige materie. Dit kringmateriaal is:

  • persoonlijk: het thema wordt behandeld door mensen die uit eigen ervaring delen over diversiteit en racisme;
  • professioneel: het materiaal is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring met de thematiek en in samenwerking met een onderwijskundige;
  • interactief: video, Bijbelstudie, opdrachten en podcasts wisselen elkaar af en zetten de groep aan om zelf actief aan de slag te gaan.

Bij de online serie vind je ook een kringleidershandleiding op de website ter beschikking stellen. Je kunt vanaf 27 mei op elk moment met het materiaal starten.

Verre Naasten heeft samen met Missieloket bijgedragen aan deze online Bijbelstudies. We willen het gesprek over racisme en diversiteit van harte stimuleren. Wil je meer weten over Intercultural Church Plants (ICP)? Bekijk dan eens hun website.