The Ride on Education 2019 van start gegaan

Zo’n twintig sportievelingen stonden zaterdagochtend 13 juli in Eindhoven aan de start van The Ride on Education 2019. De zevende editie van deze sponsor-fietstocht brengt de deelnemers in acht dagen tijd van lichtstad Eindhoven naar lichtstad Parijs. De fietsers laten zich daarbij sponsoren voor onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Negen van hen laten zich sponsoren voor het Zuid-Afrikaanse Thusano Fund, een studiebeurzenprogramma van Verre Naasten.

Startschot

Om 10:00 uur loste voorzitter Yvonne Drenth van Stichting The Ride on Education uit Beilen het startschot van de sponsortocht van dit jaar. Er viel wat lichte regen, maar dat mocht de de pret niet drukken. De eerste dag  wordt er gekoerst richting het Belgische Diest, een tocht van 85 kilometer. Volgende week zaterdag hopen de fietsers Parijs te bereiken, waar de Notre-Dame-kathedraal het eindpunt is.

Jaarlijks herhalen

Hugo Waalewijn uit Beilen is één van de drie initiatiefnemers van The Ride on Education. “We vonden het in 2013 wel een goed idee om van de ‘Drentse Hooglanden’ -zoals de gemeente Midden-Drenthe zich graag afficheert- naar de Schotse Hooglanden te fietsen. En het leek ons een nóg beter idee om dat niet tot een eenmalige fietstocht te beperken, maar er een stichting voor op te richten om de tocht jaarlijks te herhalen. Steeds naar een andere bestemming”, licht hij toe. De rest is geschiedenis. Al sinds de oprichting is het doel van de tocht duidelijk: geld inzamelen voor (verschillende) onderwijsprojecten wereldwijd, via een fietstocht van pakweg 600 kilometer. Waalewijn zelf fietst ook voor het Thusano Fund. Hij hoopt dit jaar zo’n 1000 á 1500 euro op te halen.

Geloof delen wereldwijd

Wereldwijd ondersteunt Verre Naasten, met en namens kerken in Nederland,  mission-programma’s en -projecten van kerken en christelijke organisaties in zo’n 30 landen. Centraal staat daarbij de missie: geloof delen wereldwijd, in woorden én daden. In Zuid-Afrika is Verre Naasten onder meer betrokken bij het studiebeurzenfonds Thusano, één van de sponsordoelen van The Ride on Education.

Meer weten over The Ride on Education, of de deelnemers sponsoren? Klik dan hier!

Klik hier voor foto’s van The Ride on Education, op Facebook.