Symposium: heeft de kerk een rol in de samenleving?

Wat kan ik doen om mijn land en samenleving te dienen? Wat kan mijn kerk doen? Moet de kerk hierin wel actief zijn, of is dat haar taak niet? Deze vragen staan centraal tijdens een boeiend, intercultureel symposium op 22 mei in Zwolle. Thema is: Resident Aliens, serving the peace of our society. Anders gezegd, welke rol heeft de kerk in de samenleving? Jeremia schreef ooit: “Dien de vrede van de stad waar je als balling verblijft”. Maar hoe is dat voor ons? Welke plaats hebben christenen en kerken vandaag in de samenleving? Daarover gaat het symposium.

Rol van de kerk

Sprekers zijn Theoloog des Vaderlands Stefan Paas, prof. dr. Ad de Bruijne en ds. Moses Alagbe. Zij reiken vanuit verschillende invalshoeken antwoorden aan. Het symposium is bedoeld voor predikanten, ambtsdragers, kerkplanters en kerkelijk werkers, maar ook docenten, studenten en alumni van theologie- of godsdienstopleidingen. Alsook iedereen die wil meedenken over de rol van de kerk in de samenleving.

Allerlei contexten

Het symposium is de afsluiting van de tweeweekse Internationale Conferentie van Verre Naasten, de Theologische Universiteit Kampen en hogeschool Viaa. De deelnemers aan deze conferentie -afkomstig uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika- zijn bij het symposium aanwezig. Daardoor komen allerlei contexten aan bod tijdens het symposium. Bovendien verzorgt aantal conferentiedeelnemers een workshop. Let op: het symposium is in het Engels.

Programma:

Het programma ziet er als volgt uit:

09:30 uur: Aanmelding
10:00 uur: Opening en een bezinningsmoment
10:30 uur: Lezing 1: prof. dr. Ad de Bruijne
11:15 uur: Koffiepauze
11:30 uur: Lezing 2: ds. Moses Alagbe
12:30 uur: Lunchpauze
13:15 uur: Lezing 3: prof. dr. Stefan Paas
14:00 uur: Workshopronde 1
14:30 uur: Workshopronde 2
15:00 uur: Thee-/koffiepauze
15:15 uur: Paneldiscussie
16:00 uur: Afsluiting

Workshops door deelnemers Internationale Cursus

  1. Poverty & Power
  2. Nationalism and ethnic minorities
  3. Facing other religions
  4. Gender

Locatie, kosten en inschrijven

Hogeschool Viaa
Wethouder Alferinkweg 2, 8012 BZ Zwolle (klik hier voor route)
tel. 038-425 55 42 | e-mail: info@viaa.nl

De kosten voor dit symposium bedragen € 50,- (gratis voor Viaa-studenten). De inschrijving is definitief op het moment dat de deelnamekosten zijn bijgeschreven op rekening: NL19 RABO 0314 6228 02 t.n.v. Stichting Hogeschool Viaa.

Aanmelden kan op de website van Viaa, via de onderstaande knop: