The Ride on Education: fietsen voor onderwijs!

Van 13-20 juli 2019 wordt -alweer- de zevende editie van The Ride on Education gehouden, georganiseerd door de gelijknamige stichting uit Beilen. Ruim twintig sportievelingen vertrekken op 13 juli vanuit lichtstad Eindhoven, voor een tocht van 600 km met lichtstad Parijs als einddoel. Al fietsend halen de deelnemers geld op voor verschillende, zelfgekozen onderwijsprojecten wereldwijd. Negen van de deelnemers fietsen ‘namens’ Verre Naasten voor het Thusano Fund in Zuid-Afrika. Dit studiebeurzenprogramma ondersteunt jongeren die wel wíllen studeren maar daarvoor onvoldoende financiële mogelijkheden hebben.

Jaarlijks herhalen

The Ride on Education werd voor het eerst gehouden in 2013. Hugo Waalewijn uit Beilen, één van de initiatiefnemers, vertelt daarover: “We vonden het indertijd wel een goed idee om van de ‘Drentse Hooglanden’ -zoals de gemeente Midden-Drenthe zich graag afficheert- naar de Schotse Hooglanden te fietsen. En het leek ons een nóg beter idee om dat niet tot een eenmalige fietstocht te beperken, maar er een stichting voor op te richten om de tocht jaarlijks te herhalen. Steeds naar een andere bestemming.” De rest is geschiedenis: dit jaar vindt The Ride on Education voor de zevende keer plaats.

Onderwijsprojecten

Al sinds de oprichting is het doel van de ride duidelijk: geld inzamelen voor (verschillende) onderwijsprojecten wereldwijd. Via een fietstocht van pakweg 600 kilometer. De deelnemers mogen zelf kiezen voor welk onderwijsproject zij willen fietsen.

QR-code algemeen Ride on EducationRide on Education 2019

De sponsor-fietstocht van dit jaar omvat de volgende etappes:
– dag 1: Eindhoven – Diest (Be), 85 kilometer
– dag 2: Diest – Malonne (nabij Namen, Be), 88 kilometer
– dag 3: Malonne – Olly-sur-Viroin (Be) 90 kilometer
– dag 4: Olly-sur-Viroin – La-Neuville-aux-Joûtes (Fr), 50 kilometer
– dag 5: La-Neuville-aux-Joûtes – Laon, 80 kilometer
– dag 6: Laon – Pierrefonds (nabij Compiègne), , 68 kilometer
– dag 7: Pierrefonds – Jablines (net buiten Parijs), 86 kilometer
– dag 8: Jablines – Notre-Dame (middenin Parijs) en terug, 40 kilometer

Meer lezen over de deelnemers aan de Ride on Education? Kijk dan bij onze nieuwsberichten of volg ons op Facebook.

Wil jij deze fietstocht sponsoren – in het bijzonder de rijders die voor het Thusano Fund in Zuid-Afrika fietsen? Dat kan via de onderstaande knoppen, of scan de QR-code voor een Tikkie!