U bent hier: >> The Ride on Education 2017: ‘Je ziet nog ‘es wat!’

The Ride on Education 2017: ‘Je ziet nog ‘es wat!’

Voor alweer de vijfde keer wordt ook dit jaar de Ride on Education georganiseerd.  Ruim dertig sportievelingen zullen op 22 juli vanuit Beilen vertrekken, met als eindbestemming Brussel. Met het afleggen van deze 600 kilometer lange sponsortocht, halen de fietsers geld op voor verschillende onderwijsprojecten. Ook namens Verre Naasten wordt er gefietst voor beter onderwijs op Papoea (lees hier meer over het project). In de komende weken stellen we deze deelnemers aan u voor. Vandaag Hugo Waalewijn (69) uit Beilen, gepensioneerd maar nog lang niet toe aan stilzitten.

the ride on education

Bij de controlerit in april lag er nog sneeuw!

‘Ik ben medeoprichter en secretaris van deze fietsclub, die geen ander doel heeft dan om het leuke (lange fietstochten maken) te combineren met het nuttige: geld werven voor onderwijsprojecten in derdewereldlanden. Het fietsen schept ruimte in je hoofd, is goed voor hart en bloedvaten, en je ziet nog ‘es wat!’ Vorig jaar koos Hugo ervoor om na de tocht nog zes weken door te fietsen en vanuit Harz, Duitsland, een rondje om de Oostzee te fietsen. Ook dit jaar fietst hij weer verder. Vanuit Brussel zal hij nog twee weken doorfietsen richting Bordeaux. Om onderweg op krachten te blijven zorg hij ervoor dat hij voldoende bananen en mueslirepen meeneemt, zo wordt de energievoorraad weer aangevuld!

 

Hugo Waalewijn

Hugo zet zich al jaren in voor de Verre Naasten, eerst als voorlichter en nu als redactielid voor Naast. Verder is hij het hele jaar rond bezig met de voorbereidingen die bij de tocht komen kijken. Zo heeft hij zelf een heel stuk van de route van dit jaar al gefietst, ter controle en voorbereiding op de fietstocht in juli. ‘Had ik bij die controle onderweg nog sneeuw (koud dat het was!), van de zomer hoef ik daar niet bang voor te zijn. Het is een hele mooie route, ik kreeg vanzelf zin om dat weer te mogen fietsen. Ik zie het meest uit naar de gezelligheid onderweg, met andere fietsers dezelfde drive hebben om wat voor een ander te willen betekenen.’

Meer weten? www.therideoneducation.nl