Training vuurt evangelisten aan om Jezus’ liefde te delen

“Tegenstand, angst, gevaar. Dat zijn de woorden die bij mij blijven hangen na een gesprek met evangelist Christophe. Hij verkondigt de boodschap van Jezus in het islamitische noorden van Kameroen. Christophe ervaart veel tegenstand. ‘Ik leef in een gebied dat wordt geterroriseerd door Boko Haram’, vertelde hij. Christophe komt in gevaarlijke situaties terecht, maar gaat ondanks alles door. Waarom? Omdat hij zich door God geroepen voelt het evangelie te verkondigen aan moslims.”

Extra aangevuurd

Jan-Matthijs van Leeuwen, programmamedewerker bij Verre Naasten, vertelt dat Christophe één van de evangelisten is die door Verre Naasten wordt ondersteund met training en bemoediging. “Juist die training is ontzettend belangrijk”, legt hij uit. “Daardoor voelen evangelisten zich extra aangevuurd en bemoedigd om Jezus’ liefde te delen met andere mensen. En dat is hard nodig, want twee op de drie mensen kent Jezus nog niet als hun Verlosser.”

Internationale Cursus

Van Leeuwen hoopt Christophe in mei opnieuw te ontmoeten. De evangelist uit Kameroen komt dan naar Nederland, net als zo’n 30 andere predikanten, evangelisten en kerkleiders uit de hele wereld. Samen gaan ze kennis en ervaringen uitwisselen over mission tijdens een Internationale Conferentie, georganiseerd door Verre Naasten, de Theologische Universiteit in Kampen en hogeschool Viaa. Christophe ziet ernaar uit om in Nederland te zijn. “Ik wil leren hoe wij met onze kerk kunnen strijden tegen armoede en fundamentalisme.”

Enorme boost

Tijdens de Internationale Conferentie draait het om training, bemoediging en gebed. Centraal staat de vraag wat kerken voor de samenleving kunnen betekenen. Jan-Matthijs van Leeuwen is betrokken bij de organisatie van de conferentie. “Ik merk dat zo’n intensieve tijd samen evangelisten een enorme boost geeft in hun mission-werk. Dat gaat de komende maand vast ook gebeuren. En ik hoop daar ook weer getuige van te zijn als ik zelf trainingen geef in het buitenland.”

Ontmoetingsdiensten

Wilt u één van de buitenlandse kerkleiders ontmoeten? Kom dan op 12 of 19 mei naar één van de vele Ontmoetingsdiensten, die overal in het land gehouden worden. Tijdens deze diensten preekt een buitenlandse voorganger, of komt een evangelist of kerkleider vertellen over het mission-werk in zijn land. Klik hier voor een overzicht van de Ontmoetingsdiensten in mei.

Verre Naasten investeert veel in het trainen en bemoedigen van evangelisten wereldwijd. Dat geeft de evangelisten extra vuur om Jezus’ liefde te delen! Draag ook bij aan dit belangrijke trainingswerk. Dat kan via de onderstaande knoppen.