MENU

Twintig kerkelijke leiders van over hele wereld komen naar Zwolle

Zo’n 20 buitenlandse predikanten, evangelisten en kerkleiders komen van 1 tot en met 13 juni naar Zwolle. Ze doen mee aan een Internationale Conferentie die mission-organisatie Verre Naasten, de Theologische Universiteit Kampen | Utrecht en Hogeschool Viaa samen organiseren, gefinancierd door stichting Pharus.

De internationale deelnemers volgen een intensief programma van colleges en workshops in het Viaa-gebouw en gaan op excursie naar Den Haag. Op de beide zondagen zijn de conferentiedeelnemers te gast in Ontmoetingsdiensten, verspreid over het hele land. Het thema van deze conferentie is “Resident Aliens: how can churches contribute to the wellbeing of their society?”

Volop ontmoetingen

Binnen het intensieve programma is veel ruimte voor persoonlijke ontmoetingen, waarin ook de verschillende sprekers en workshopleiders zullen participeren. Zo zijn er lezingen van Bernard Reitsma (bijzonder hoogleraar aan de VU Amsterdam en lector Diversiteit en professionaliteit aan Christelijke Hogeschool Ede) en Jos Colijn (coördinator Master of Intercultural Reformed Theology Programme, TU Kampen | Utrecht). Tijdens een excursie naar Den Haag ontmoeten de kerkelijke leiders Tweede Kamerlid Don Ceder van de ChristenUnie. Daarnaast maakt een ontmoeting met de studenten van de opleiding Theologie van Hogeschool Viaa onderdeel uit van de conferentie, waarbij ze culturele uitdagingen in het christen-zijn zullen uitwisselen.

Christen zijn in Nederland

Tijdens het bezoek is er ook ruimte om van elkaar te leren. Zo zullen de buitenlandse gasten op zondag 4 en 11 juni ruim 50 Ontmoetingsdiensten door het hele land bezoeken. Zij zullen daar preken of een presentatie verzorgen; samen met de gemeente zich verwonderen over wat God wereldwijd doet. Daarbij overnachten ze bij een gastgezin zodat ze iets kunnen proeven van het gewone leven in Nederland en van onze cultuur.

Persoonlijk actieplan

Van de deelnemers wordt een actieve houding verwacht. Een doel is dat alle deelnemers na de conferentie naar huis gaan met een persoonlijk actieplan. Dat gaat over de roeping die zij ervaren om (in hun eigen land) als christen in de maatschappij te staan.

Wil je meer lezen? Kijk dan op: https://verrenaasten.nl/ontmoetingsdiensten