U bent hier: >> Uitgezonden medewerkers

Uitgezonden medewerkers

In het missionwerk is veel veranderd. Stuurden we vroeger als kerken vooral zendelingen uit, nu ligt er meer nadruk op ondersteuning aan lokale kerken wereldwijd; samen optrekken met enthousiaste geloofsgenoten die in hun omgeving het geloof delen, in woord en daad! Dat zie je ook terug in het aantal uitgezonden medewerkers.

Onze uitgezonden medewerkers zijn:

  • Gerrit en Peterine de Graaf (Papoea, Indonesië):
    Gerrit en Peterine de Graaf wonen en werken sinds 2013 samen met hun drie kinderen op Papoea. Gerrit werkt daar, namens de GKv in Overijssel en Verre Naasten, als programmamedewerker voor stichting CEVEO op Papoea. Samen met de lokale kerken op Papoea zet hij zich in voor sterke (toekomstige) kerkleiders, onder meer door te investeren in jongeren, en lokaal kerkelijk opbouwwerk.
  • Peter Jan en Maaike de Vries (Papoea, Indonesië):
    Peter Jan en Maaike de Vries wonen en werken sinds 2000 samen met hun vier kinderen op Papoea. Ze zijn uitgezonden door Wycliffe Bijbelvertalers (mogelijk gemaakt door de GKv in Overijssel en Verre Naasten) en werken aan een Bijbelvertaling voor de Korowai-stam. Daarnaast begeleidt Maaike gezondheidswerkers in het dorp om zo de medische zorg daar te verbeteren.

Ook zijn er medewerkers die in Nederland wonen, maar voor hun werkzaamheden (mede mogelijk gemaakt door Verre Naasten) regelmatig in het buitenland zijn, zoals Geerhard Kloppenburg in Benin en Jan Boersema op Soemba.

Daarnaast ondersteunen we, incidenteel, via ons programma ‘Missionaire Wereldwerkers’, GKv-ers die werken in Gesloten Gebieden (landen waar evangeliseren verboden is en er nog geen of nauwelijks kerken zijn) of actief zijn in Bijbelvertaalwerk of vliegdiensten. Dit programma doen we in samenwerking Drenthe Mission.