Urban Mission – Durban Harbour Church

Het Urban Mission is een evangelisatieproject van de Gereformeerde Kerken Suid-Afrika in Durban, vanuit de Harbour Church in Durban. Hun missie is het verspreiding van God’s evangelie in woord en daad in het havengebied van Durban. Met het project wil men ook proberen om de omstandigheden van daklozen en werklozen te verbeteren.

Activiteiten

Om het bovenstaande te bereiken, organiseert de kerk allerlei activiteiten. De kerk focust daarbij veel op evangelisatie. De kerk doet aan evangelisatie op straat, een wekelijks artikel in de krant en distributie van Bijbels en materiaal voor Bijbelstudies voor degenen die dat nodig hebben. De kerk deelt ook het evangelie op scholen in de buurt van de kerk. Een belangrijk onderdeel zijn de bijbelstudiegroepen op diverse plekken in de buurt, en ook in het kerkgebouw. Het aantal groepen en de mensen die komen, varieert flink. Dit komt doordat veel daklozen ook weer verder trekken. Desondanks maakt de ervaring van Urban Mission indruk op deze mensen die de bijbelstudiegroepen bezoeken. Wanneer mensen verder trekken of weer naar huis terugkeren, nemen velen van hen het Evangelie mee en delen zij dat op hun (nieuwe) plek weer uit.

Zorg voor de omgeving

Daarnaast organiseert de kerk spreekuren voor de daklozen waar zij terecht kunnen voor advies en een goed gesprek.  De dak- en werklozen willen zij helpen met woord èn daad, want “het is lastig om hongerige dakloze mensen te vertellen dat zij Jezus moeten volgen als je hen de liefde van Jezus niet laat zien. Daarom richten wij ons ook op andere activiteiten”. Zo is er een team wat daklozen helpt met het zoeken naar een baan. Het team heeft al diverse daklozen aan een baan kunnen helpen als nachtwaker bij bedrijven. Voor hen een opstap om uit de negatieve spiraal te komen, weer een dak boven hun hoofd en inkomen te hebben, en in aantal gevallen daardoor ook weer herenigd met hun gezin. Dankzij Harbour City Church hebben meer dan 300 werklozen een baan gekregen.

Zo zet de Harbour City Church zich in om de leefomstandigheden van mensen te verbeteren en hen tegelijk kennis te laten maken met Jezus.

Wilt u meer weten over de Harbour City Church? Kijk dan op hun website, facebook of instagram!