Utrecht Mission zoekt bestuursleden

Wil jij het mission-werk van onze kerken in Franstalig Afrika van dichtbij meemaken? En heb jij affiniteit/ervaring met bestuurswerk? Voor het bestuur van Utrecht Mission zijn wij op zoek naar nieuwe bestuursleden. Heb je in het bijzonder iets met communicatie? Ook dan horen we graag van je! Voor de promotie van ons werk zoeken we namelijk een voorlichter/communicatiemedewerker.

Als bestuurslid…

…van Utrecht Mission help je bij het voorbereiden en controleren van het beleid voor de mission-projecten in o.a. Congo en Oeganda. Daarbij zijn er twee focusgebieden: 1. onze partners in Franstalig Afrika en 2. de achterban in Nederland (versterken betrokkenheid). We komen eens in de zes weken samen om de lopende zaken te bespreken.

Als voorlichter/communicatiemedewerker…

…van Utrecht Mission ben je ambassadeur van het mission-werk in Franstalig Afrika en promoot je dit werk via diverse kanalen. Je werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het schrijven van artikelen voor Naast, website en andere kanalen. Daarnaast enthousiasmeer en ondersteun je zendingscommissies van de lokale kerken in regio Utrecht.

Wij zoeken mensen die:

  1. beschikken over voldoende tijd, gemiddeld 2 a 4 uur per week;
  2. affiniteit/ervaring hebben met bestuurswerk;
  3. gevoel hebben voor interculturele communicatie, kennis van het Frans is een pre;
  4. de Afrikaanse context willen leren kennen en buiten de kaders kunnen en willen denken;
  5. ambassadeur willen zijn voor het mission-werk en het verhaal kunnen doorvertellen naar de achterban;
  6. lid zijn van een (GKv-)kerk in de classis Utrecht, Hilversum of Amersfoort.

Je kunt ook reageren op een deel van de vacature en hebt alle vrijheid om je werk aan te passen aan jouw capaciteiten en interesses. Je draait mee op vrijwillige basis, alle onkosten worden vergoed.

Meer weten?

Bel dan met onze voorzitter Dirk Griffioen via 06-21 84 38 06 of stuur een mailtje naar voorzitter@utrechtmission.nl. Bij interesse ontvangen we graag een korte motivatie.