MENU

De Presbyterian Church Uganda (PCU) helpt vluchtelingen

Utrecht Mission | Verre Naasten onderzoekt samen met de Presbyterian Church Uganda (PCU) of er meer zorg en aandacht besteedt kan worden aan de vluchtelingen die vanuit Zuid-Soedan naar Oeganda komen. Dit nieuwe project biedt kansen aan kwetsbare christenen en dient daarmee het doel: Jezus’ licht laten schijnen, ook in moeilijke omstandigheden.

Vluchtelingenbeleid

Oeganda wordt wel eens het meest genereuze land ter wereld genoemd als het gaat om het vluchtelingenbeleid. Dat het land zo open is, heeft te maken met de traditionele gastvrijheid die het van oudsher gewend is. Het land vangt zo’n anderhalf miljoen vluchtelingen op, hoofdzakelijk uit landen als Congo, Burundi en Somalië. Maar vluchtelingen uit Zuid-Soedan spannen de kroon met een toestroom van rond de 60%.

Gratis christelijke conferenties

De PCU vraagt zich af, samen met Utrecht Mission | Verre Naasten, of de PCU niet meer voor de vluchtelingen kan betekenen. Daarom start de PCU in 2023 en 2024 met een project om deze groep vluchtelingen actief te bezoeken. Op drie verschillende plekken worden christelijke conferenties gehouden. Dit is een mooie manier om kwetsbare christenen te versterken en de onderlinge relaties in landen te verbreden en andersgelovigen kennis te laten maken met het evangelie. De conferenties worden gratis aangeboden. Op deze manier krijgen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid om de samenkomsten bij te wonen.

2-jarige ondersteuning

Dit nieuwe project is de moeite waard om te proberen. Utrecht Mission | Verre Naasten houdt na twee jaar een evaluatie om te bekijken of het project meerwaarde heeft voor vluchtelingen en of het project voortgezet kan worden. Laten we bidden dat God door mensen heen werkt en dit project wil zegenen.

Kerkbladartikel (Word) Kerkbladartikel (PDF) Bekijk hier het filmpje
« Terug naar Utrecht Mission | Verre Naasten