MENU

TLT-uitreiking betekent meer dan feest!

Wat is het heerlijk om God dankbaar te zijn voor wat Hij geeft! De deelnemers die de Timothy Leadership Training (TLT) in Zambia met succes hebben afgerond, kunnen hierover meepraten. Koos Tamminga (vicevoorzitter Raad van Toezicht, Verre Naasten) en Albert Hofsink (bestuurslid Utrecht Mission) reisden naar Zambia en mochten daar de diploma-uitreiking bijwonen. Ze  hoorden wat voor impact de TLT-training op het dagelijks leven heeft, en maakten het feest van de diplomering mee.

Kerkbladartikel (Word) Kerkbladartikel (PDF) Collectevideo

De Timothy Leadership Training rust leiders toe voor hun missie, door hen te helpen met betaalbare en effectieve trainingen op het gebied van zending. Op dit moment is de training beschikbaar in 35 talen en wordt in meer dan 40 landen gegeven. Het programma bestaat uit trainingshandleidingen die op de Bijbel gebaseerd zijn. Doordat deelnemers de training doen, begrijpen ze hun roeping beter en kunnen ze God dienen in hun gemeenschap. 70 deelnemers van de TLT in Zambia konden hun training met succes afronden. En daar word je blij van!

Dankbaar voor wat God geeft

“Het is indrukwekkend om te horen wat deze training bij mensen teweeg brengt”, zegt Koos. “Het helpt hen om in hun eigen families, gemeenschappen en kerken verandering op gang te brengen. Maar misschien was de blijdschap voor het behalen van het diploma nog wel veel indrukwekkender. Sommige gediplomeerden waren al wat ouder, en voor hen was het voor het eerst in hun leven dat ze een diploma hebben gehaald. De blijdschap van deze mensen was zeer aanstekelijk!” Het zette Koos aan het denken. Hij vraagt zich af: “Zijn we in Nederland niet ontzettend armoedig geworden als het aankomt op het vieren van wat God geeft?”

TLT in de praktijk

Een van de TLT-deelnemers is Joseph. Hij is 72 jaar oud. Zijn neef was overleden en dan is het in Zambia gebruikelijk om na de begrafenis de familie te bezoeken om de bezittingen te verdelen. Joseph: “Onder die bezittingen valt ook de weduwe. Vaak wordt zij uitgebuit door de familie en de gemeenschap. Ik mocht de bijeenkomst leiden en kon daarbij mijn TLT-vaardigheden goed toepassen.” Joseph kon de discussie op een open en cultureel gevoelige manier leiden, en tegelijkertijd de belangen van de weduwe beschermen. Joseph: “De bijeenkomst verliep heel goed. Ik ben dankbaar wat ik door de TLT heb geleerd. Daardoor kon ik mijn gemeenschap helpen!”

Utrecht Mission | Verre Naasten ondersteunt de TLT-trainingen in Zambia. We zijn dankbaar dat zoveel deelnemers de training met succes af mochten ronden!

« Terug naar Utrecht Mission | Verre Naasten