Vacature bestuursleden Landelijk Samenwerkingsverband Mission

Heb jij een hart voor geloof delen wereldwijd? Wil jij het mission-werk van dichtbij meemaken? En heb jij affiniteit/ervaring met bestuurswerk? Voor het bestuur van het Landelijk Samenwerkingsverband Mission en Verre Naasten zoeken wij twee nieuwe bestuursleden.

Over de functie:

Het bestuur van het Landelijk Samenwerkingsverband Mission | Verre Naasten is een bestuur op afstand. Als bestuurslid bevorder je de samenhang binnen het mission-werk en houd je toezicht op de stichting Verre Naasten. Daarbij zijn er twee focusgebieden: 1. onze partners en 2. de achterban in Nederland (versterken betrokkenheid).

Wij zoeken kandidaten die

  1. Beschikken over voldoende tijd, gemiddeld 6 à 8 vergaderingen per jaar;
  2. Affiniteit/ervaring hebben met bestuurswerk;
  3. Gevoel hebben voor interculturele communicatie, kennis van het Engels is een pré;
  4. De buitenlandse context willen leren kennen en buiten de kaders kunnen en willen denken;
  5. Analytisch zijn, kritisch kunnen reflecteren, maar zich niet verliezen in de details;
  6. Ambassadeur willen zijn voor het mission-werk en het verhaal kunnen doorvertellen naar de achterban;
  7. Kerkelijk meelevend zijn.

Aanvullend daarop is voor beide vacatures een specifieke deskundigheid gevraagd: het bestuur zoekt een bestuurslid met kennis en ervaring van communicatie en/of marketing en een bestuurslid met kennis van mission-projecten in Nederland. Gezien de huidige samenstelling van het bestuur worden NGK-leden/vrouwen nadrukkelijk uitgenodigd te reageren.

Lees voor een uitgebreide functiebeschrijving ook de profielschets en functiebeschrijving.

Interesse?

Wil je meer weten, neem dan contact op met Klaas Harink, directeur Verre Naasten via 06-108 892 20 of k.harink@verrenaasten.nl. Of solliciteer direct: mail je motivatiebrief met een kort CV t.a.v. het bestuurssecretariaat via: r.hagg@verrenaasten.nl