U bent hier: >> Vacature Coördinator Partners & Programma’s

Vacature Coördinator Partners & Programma’s

Wil jij bijdragen aan de missie van Verre Naasten en, heel concreet, de ondersteuning van onze partners in het buitenland? Dan zoeken we jou!

Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Onze missie: geloof delen wereldwijd! Om dat te bereiken, werken we samen met lokale kerken en organisaties in het buitenland. Inmiddels ondersteunen we programma’s van zo’n tachtig kerken en lokale instanties in ruim veertig landen wereldwijd.

Op onze afdeling Partners en Programma’s hebben we een vacature:

Coördinator Partners & Programma’s
28-32 uur per week

De afdeling partners en programma’s bestaat uit acht enthousiaste medewerkers en diverse vrijwilligers. Zij onderhouden de contacten met onze buitenlandse partners. Van het geven van advies en praktische ondersteuning tot het behandelen van aanvragen, voortgangsbewaking en evaluatie van programma’s en projecten. Daarbij is capaciteitsopbouw (bouwen aan sterke, zelfstandig functionerende kerken/organisaties) een belangrijk speerpunt.

Over de functie:
Als coördinator Partners & Programma’s bestaat je takenpakket uit:

 • Ontwikkelen, uitvoeren en coördineren van toerusting en training van buitenlandse partners: vooral gericht op capaciteitsversterking van het (kerkelijk) kader in het buitenland. Dat gebeurt bijvoorbeeld door internationale seminars, trainingen op locatie in het buitenland en Timothy Leadership Trainingen (Verre Naasten is partner van het Timothy Leadership Trainingsinstituut).
 • Ondersteunen van de programma’s van onze partners, inclusief kwaliteitsbewaking.
 • Adviseren in buitenland en in Nederland.
 • Voorbereiden en uitvoeren van beleid.

De positie van deze functie:
Je valt onder de afdeling partners en programma’s. Binnen Verre Naasten werken we echter vanuit een geïntegreerde benadering, waardoor de werkzaamheden zich niet alleen tot deze afdeling beperken.

Functie-eisen:
Voor deze functie zoeken we iemand die zich herkent in onderstaande functie-eisen:

 • Je werkt vanuit de motivatie om God te dienen en Jezus Christus te volgen en staat achter onze missie en doelstelling.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met mission, contacten tussen kerken wereldwijd en/of internationale hulpverlening.
 • Je bent lid van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt of één van de zusterkerken.
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met interculturele communicatie.
 • Je hebt affiniteit met participatief werken en het ontwikkelen en geven van trainingen.
 • Je kunt je in het Engels zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken; een extra taal is een pré.
 • Je bent elk jaar maximaal zeven weken beschikbaar voor buitenlandse reizen, verdeeld over een aantal reizen.

Wij bieden jou:
Wij bieden jou een uitdagende functie voor 28-32 uur per week bij een inspirerende organisatie, met een flexibele werkomgeving (met mogelijkheid tot thuiswerken). Wij hanteren de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. Deze functie is ingedeeld in schaal 10.

Interesse?
Ben je enthousiast over deze functie? En herken je je in de beschrijving van de persoon die wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. Stuur je brief met cv vóór 4 december 2017 naar info@verrenaasten.nl ter attentie van onze directeur, Klaas Harink. Je krijgt binnen twee werkdagen een ontvangstbevestiging per e-mail. Uiterlijk 8 december hoor je of je wordt uitgenodigd voor een nadere kennismaking in week 50 of 51. Een assessment kan tot de procedure behoren.

Meer weten over de functie? Neem dan contact op met Jakolien Meas, coördinator partners en programma’s  (038-4270410 / j.meas@verrenaasten.nl).