MENU

Verantwoordingsdocumenten 2023

In 2023 ondersteunden we vanuit de vereniging Verre Naasten 87 partner-kerken en -organisaties, verspreid over 36 verschillende landen (waaronder ook Nederland).

Als landelijke vereniging Verre Naasten hebben we twaalf leden. Elk van deze twaalf regionale samenwerkingsverbanden van Nederlandse support-kerken (RSV’s) richt zich binnen de vereniging op de relatie en ondersteuning van partner-kerken en -organisaties in een bepaald land of regio.

In onderstaande verantwoordingsdocumenten (downloadbaar) is per samenwerkingsverband te lezen hoe we hun ledenbijdragen (quotum) – opgebracht door de Nederlandse support-kerken – in 2023 hebben besteed. In elke verantwoording is een interview te lezen, is een overzicht van de projectresultaten opgenomen en staan de financiën op een rij. Het jaarverslag 2023 van de gehele vereniging Verre Naasten is hier te lezen.

De verantwoording van de NGZN (Nquthu Mission) volgt later, aangezien er in 2023 nog geen financiële integratie was met de vereniging Verre Naasten. Verder is Oekraïne Zending ook lid van de landelijke vereniging, maar niet financieel geïntegreerd. Het bestuur van Oekraïne Zending legt via eigen financiële rapportages verantwoording af aan haar support-kerken in Gelderland en Flevoland.