Vernieuwde Micha Cursus: concreet aan de slag met gerechtigheid

Op donderdag 26 september wordt de geheel vernieuwde en geactualiseerde Micha Cursus gelanceerd. De Micha Cursus biedt al sinds 2006 verdieping en praktische handvatten aan kerken en groepen die werk willen maken van gerechtigheid. Annemarthe Westerbeek, coördinator van Micha Nederland: “De vernieuwde Micha Cursus ziet er fris en aantrekkelijk uit en is zowel voor ‘beginnende’ als ‘gevorderde’ rechtbrengers.”

Aandacht voor gerechtigheid

“We zien dat er binnen kerken steeds meer aandacht komt voor sociale en ecologische gerechtigheid. Daar zijn we als Micha Nederland natuurlijk ontzettend blij mee”, vertelt Annemarthe Westerbeek. “Tegelijkertijd kan het nieuws over leeggeviste oceanen, de plastic soep, opgejaagde vluchtelingen en toenemende eenzaamheid je ook aanvliegen. Wat kun je doen en waar moet je beginnen? De Micha Cursus helpt christenen om na te denken over je rol in de wereld, over jouw aandeel in Gods Koninkrijk. De kracht van de Micha Cursus zit in de combinatie van Bijbelse verdieping en doordenking vertaalt naar concrete alledaagse actie.”

Micha Cursus

Het werkboekje van de Micha Cursus is dit jaar voor het eerst niet alleen online te bestellen, maar ook te vinden in de boekhandel. Voor de cursusleider is er een (gratis) online handleiding beschikbaar op de online cursusomgeving van de website. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en een praktische doe-dag. In de online cursusomgeving zijn daarnaast nog extra verdiepende modules te volgen, onder meer over de thema’s kledingindustrie en klimaatverandering.

Kerk in je buurt

Het Diaconaal Steunpunt, het Missionair Steunpunt en Verre Naasten willen kerken inspireren en ondersteunen om diaconaal-missionair actief te zijn in de samenleving. Het verlangen is dat kerken groeien in het delen van geloof, hoop en liefde, dichtbij en ver weg. Omdat de Micha Cursus daarin een krachtig hulpmiddel kan zijn, geven het Diaconaal Steunpunt, het Missionair Steunpunt en Verre Naasten het werkboekje in co-branding uit. Verder ontwikkelden ze samen de online themamodule ‘Kerk in je buurt’, waarin geloofsgemeenschappen aangemoedigd worden concrete, lokale stappen te zetten.

Speciale editie

Het Diaconaal Steunpunt, Missionair Steunpunt en Verre Naasten zijn partners van Micha Nederland. We verlangen ernaar dat kerken groeien in het delen van geloof, hoop en liefde, dichtbij en ver weg. De Micha Cursus is daarin een prachtig hulpmiddel Verder ontwikkelden we samen de online themamodule ‘Kerk in je buurt’, waarin we geloofsgemeenschappen aanmoedigen concrete, lokale stappen te zetten.

Heb je zin om mee te doen? Je kunt gelijk aan de slag! Het mooiste is om het samen te doen. Bijvoorbeeld met jouw kerk, Bijbelkring of vriendengroep. Je kunt de Micha Cursus eenvoudig organiseren met behulp van een online instructie. Bestel de vernieuwde Micha Cursus via de blauwe button hieronder (op de site van het Diaconaal Steunpunt).