Verre Naasten, GZB en CGK starten corona-noodhulpactie

Kerkenhelpenkerken.nl – het noodhulpinitiatief van de GZB, de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) en Verre Naasten – start op verzoek van lokale kerken en partnerorganisaties een corona-noodhulpactie. “Deze actie is een logische reactie op de wereldwijde coronacrisis”, zegt Klaas Harink, directeur van Verre Naasten. “Het coronavirus heeft grote impact op de levens van miljoenen mensen. Voor de inwoners van allerlei landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika is dit virus een regelrechte ramp. Niet alleen dreigt de angst om ziek te worden zonder toegang tot goede medische zorg, ook betekent een lockdown voor heel veel mensen: geen inkomsten en dus geen eten.”

Grote nood

De GZB, CGK en Verre Naasten ontvingen de afgelopen weken tientallen steunverzoeken van lokale kerken en christelijke organisaties die diaconale noodhulp willen bieden. Gewoon in hun eigen omgeving: hun dorp of gemeenschap, waar zij de mensen kennen en weten waar noden zijn. “Maar omdat de financiële middelen van veel van onze partners beperkt zijn, hebben zij onze ondersteuning nodig”, legt Harink uit. “Via het noodhulpplatform Kerkenhelpenkerken.nl willen wij deze steun graag bieden. Samen willen we iets doen aan de grote nood die door de coronacrisis op allerlei terreinen ontstaat.”

Voorzien in basisbehoeften

De diaconale noodhulpactie wil allereerst voorzien in basisbehoeften, bijvoorbeeld in gezinnen die door lockdowns zonder geld en voedsel zitten. Allerlei lokale kerken delen al zakken rijst uit, of (voedsel)pakketten met bijvoorbeeld linzen, sojabonen, olie, zout en zeep. Andere partners richten zich op het bestrijden van het coronavirus, via ondersteuning en advies op het gebied van hygiëne en gezondheid. Ook zijn er kerken en organisaties die het gemis aan goede medische zorg in hun regio enigszins proberen op te vangen. Ze proberen te voorzien in mondmaskers, handschoenen en zuurstofflessen, zodat in gebieden zonder dokterspost of ziekenhuis – of waar het klinieken ontbreekt aan deze beschermende middelen – toch verzorging van coronapatiënten mogelijk is.

Corona-noodhulpactie

Jezus’ licht laten schijnen

Wilt u meehelpen? Maak dan uw gift over via de buttons onderaan deze pagina, of via de website: Kerkenhelpenkerken.nl (waarbij u kunt aanvinken dat u wilt geven via Verre Naasten). “Het gaat om noodhulp die levensreddend kan zijn”, benadrukt Harink. “We willen lokale kerken helpen om van grote waarde te zijn voor hun gemeenschap, door diaconale hulp te bieden op het gebied van levensonderhoud, hygiëne en gezondheid. Uiteraard richten de kerken zich niet alleen op mensen binnen hun kerkelijke kring, maar op hun hele gemeenschap. Dat ondersteunen wij graag. Samen kunnen wij zo Jezus’ licht laten schijnen in zwaar getroffen regio’s.”

Partnerkerken in noodgebieden

Kerkenhelpenkerken.nl is een initiatief van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB), het diaconaat van de Christelijke Gereformeerde Kerken (GGK) en Verre Naasten. Samen helpen we partnerkerken in noodgebieden om hulp te verlenen. Door directe samenwerking met lokale kerken en christelijke organisaties, is het mogelijk om snel en efficiënt de juiste hulp te bieden. De lokale kerken kennen de mensen in hun omgeving en weten waar de grootste nood is.

Bid mee en geef!

Bid je mee voor alle getroffenen wereldwijd, maar ook voor de kerken en organisaties die lokaal de situatie proberen te verlichten? Bid, maar help ook mee! Geef een gift, dat kan snel via de buttons hieronder, of via onze actiepagina.