Verteltraining ‘met een goed verhaal de kansel op’

“Wat zeg je? Ik kan je niet verstaan!… Ik weet het nog zo goed, het was een goede vriend van mij. Ineens snapten we elkaar niet meer. In het begin dachten we dat ze een slokje teveel op hadden. Maar het was ’s ochtends vroeg en iedereen had er last van. Weet je wat er daarna gebeurde? Niemand vertrouwde elkaar meer. Dus binnen de kortste keren ging het helemaal mis…”

Niet echt een gebruikelijke manier om een preek te beginnen, toch? Maar het heeft wel uw aandacht getrokken. En dat is precies wat Kees van Dusseldorp (TU Kampen) en ds. Jan-Matthijs van Leeuwen (Verre Naasten) willen bereiken met de verteltraining ‘met een goed verhaal de kansel op’ die ze binnenkort organiseren in Kampen. Zij ervaren dat het vertellen van verhalen een sterk middel is om dingen aan de orde te stellen en een goede manier is om dichtbij het hart van de luisteraar te komen.

In de Gereformeerde Kerkbode van deze week (nr. 7) staat een interview met Jan-Matthijs van Leeuwen over de verteltraining ‘met een goed verhaal de kansel op’. U kunt het interview hier lezen.