Via adventsclip verbonden met verre naasten

Jezus’ komst verwachten, samen met onze broers en zussen uit de rest van de wereld. In de decembermaand staan we daar extra bij stil, misschien nu nog wel meer dan in andere jaren. Het coronavirus heeft ons als kerken bepaald bij waar het werkelijk om draait: Jezus! Hij is niet alleen voor ons gekomen, maar Hij kwam om de hele wereld te redden. Daarom mogen we ook met ‘de hele wereld’ uitkijken naar Zijn komst; een komst die Hij ons heeft beloofd!

Clip voor advent

Verre Naasten maakte voor de Nederlandse kerken uit alle regio’s – waaronder de kerken die samen West-Afrika Mission | Verre Naasten vormen – een clip voor advent. Arjan Woertink, hoofd afdeling communicatie en fondsenwerving van Verre Naasten: “We hopen op een verbindend, wereldwijd mission-moment in de (online) kerkdienst. Deze kerst- en eindejaarsgroet bieden we jullie aan ter vervanging van de regionale editie van Naast, die vanwege het coronavirus deze maand niet is uitgebracht.”

Coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen houden de meeste kerken nu het aantal bezoekers op 30 personen per dienst. Dit kleine aantal bezoekers maakt het bereik van het papieren magazine dat normaliter in de kerken ligt om mee te nemen laag. Een clip kan via de beamer getoond worden aan de mensen in de kerk en is ook zichtbaar voor degenen die thuis online de dienst volgen.

Het filmpje is te vinden op YouTube: