Voor op school: lesprogramma ‘pssst… wel doorvertellen!’

In ons lesprogramma ‘Pssst… Wel doorvertellen!’ draait het om de vraag: Hoe vertel ik anderen over God? ‘Pssst! Wel doorvertellen!’ neemt kinderen mee op een wereldwijde ontdekkingstocht met de Bijbel en leert hoe zij de Bijbel kunnen doorvertellen aan anderen. Een pittige klus! Want hoe doe je dat, als de ander geen Bijbel in z’n eigen taal heeft? Of niet kan lezen en schrijven? Avontuur, leren, ontdekken en samen nadenken over God en de Bijbel, in ‘Psst… Wel doorvertellen!’ komen deze elementen allemaal samen.

Het lesprogramma, ontwikkeld in samenwerking met onderwijsdeskundigen van de Gereformeerde Hogeschool Zwolle, is een verhaal opgedeeld in vier episodes. De episodes zijn gemaakt en ingevuld aan de hand van zogeheten sleutelvragen. Op deze vragen wordt in elke episodes een antwoord gevonden. De kinderen gaan op ontdekkingstocht en leren in enkele stappen meer over Bijbelvertelwerk. Uw leerlingen worden hierdoor echte Bijbelvertel-experts! Een ervaring die de leerlingen niet snel zullen vergeten. Het lesprogramma sluit af met een actie, waarbij kinderen geld kunnen inzamelen voor Bijbelvertelwerk in andere landen.

Kerndoelen
‘Pssst… Wel doorvertellen!’ sluit naadloos aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs. In de verschillende lessen en activiteiten komen diverse kerndoelen aan bod, zoals Nederland, Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige vorming. Een waardevolle, leerzame en nuttige toevoeging aan het lesprogramma van uw school! ‘Pssst… Wel doorvertellen!’ bestaat uit een aantal vaste en vrije lesonderdelen. Hiermee kun je een lesdag vullen of een gedeelte ervan, het lesprogramma is geschikt voor 5 dagen. Met de ‘Pssst! Wel doorvertellen!’-lesmethode leren je leerlingen:

  • waarom geloof delen wereldwijd belangrijk is;
  • hoe je anderen kunt vertellen over Jezus;
  • hoe je een goede (verre) naaste kunt zijn.

Wat kun je van ons tijdens dit lesprogramma verwachten?

  • Een compleet lesprogramma met alle benodigde materialen.
  • Een voorlichter.
  • Kant en klare actie-ideeën en -materialen voor een geldinzamelingsactie.

Reserveer nu!
Reserveer ‘Pssst… Wel doorvertellen!’ vandaag nog via acties@verrenaasten.nl of bel 038 427 04 19. Deelname is gratis, mits je met de leerlingen ook actie voert voor één van onze projecten.