U bent hier: >> Wereldwijd verbonden

Wereldwijd verbonden

Kerkleiders van over de hele wereld waren van 3-7 april  in Nederland op uitnodiging van Betrekkingen Buitenlandse Kerken (BBK) en aanwezig op de Buitenlandweek tijdens de Generale Synode. In 21 kerken door heel Nederland waren op 2 en 9 april predikanten van die wereldwijde kerk te gast. Een korte terugblik:

KeniaPersoonlijk contact
Ds. Kithongo en ds. Kimanthi uit Kenia waren op zondag 2 april te gast in Zwolle-Zuid. Ds. Jeroen Sytsma was vier maanden geleden te gast in Gai, Kenia. Het was mooi dat beide broeders nu samen aanwezig waren in Zwolle-Zuid. In Kenia is het heel gebruikelijk dat de predikant na afloop van de dienst iedereen een hand geeft. Ds. Sytsma nam dat gebruik begin dit jaar over in zijn eigen gemeente en stond zodoende samen met ds. Kimanthi bij de uitgang: honderden gemeenteleden en kinderen kregen een hand van de Keniaanse dominee!

Mooie ontmoetingen en een hartelijk weerzien in Leidsche Rijn
Een hartelijk weerzien was het voor ds. Paul van der Velde: Vorig jaar preekte hij zelf in de gemeente van pastor Deus in Oeganda en zondag 9 april ging Pastor Deus voor in zijn gemeente in Leidsche Rijn. Het was ‘zeer bijzonder en mooi’. De gemeente reageerde zeer positief.

Ds. Mande Lenge uit Congo in Nijkerk
Maandagmorgen 3 april verzorgde ds. Mande Lenge de weekopening op ‘De Open Kring’ in Nijkerk. Woensdagavond was er een ontmoeting tussen Mande en de catechisanten en zondagmiddag 9 april ging hij samen met ds. Thijs Blok voor in de middagdienst.

Indiase gast in Zevenbergen
Een groep uit de kerk in Zevenbergen bereidt zich voor op een reis naar India. Mooi dat het zo uitkwam dat ds. Lucksom uit India in hun gemeente kon preken. ‘Het was mooi om ds. Lucksom in ons midden te hebben en om hem voor te laten gaan in de dienst. Dit soort diensten verbroederd en werkt positief mee aan de band tussen onze kerken in het zuiden van Nederland en de Indiase kerken waar we ons mee verbonden weten en voelen.’ Na de dienst toonde de gemeente hun gastvrijheid door gezamenlijk te eten.

Leidscherijn

Leidsche Rijn

Nijkerk

Nijkerk

Catechisanten Nijkerk

Catechisanten Nijkerk

Zevenbergen

Zevenbergen