MENU

Marokkaanse kerk in actie na aardbeving

Meer dan 2.900 mensen zijn omgekomen en minstens 5.500 raakten gewond door de zware aardbeving die Marokko op 8 september 2023 trof. De Eglise Evangélique Au Maroc (EEAM), de partnerkerk van West-Afrika Mission | Verre Naasten, kwam direct in actie. Zij richten zich vooral op migranten in de regio van het epicentrum bij de stad Marrakesh. Voor hen kwam de zware aardbeving dubbelhard aan.

Kerkbladartikel (Word) Kerkbladartikel (PDF) Collectepresentatie

Marokko is een islamitisch land waar het verboden is om inwoners te bekeren tot het christelijk geloof. Toch staat de overheid enkele kerken toe om erediensten te houden. Er is zelfs een theologische school. Onze partnerkerk in Marokko, de Eglise Evangélique au Maroc (EEAM), heeft een groot hart voor vluchtelingen en zet zich diaconaal voor hen in. Zo ontstonden er nieuwe gemeenten. Op dit moment zijn er twaalf evangelisch-protestantse gemeentes met in totaal zo’n 3.000 leden. Ook in Marrakesh is een EEAM-kerk. West-Afrika Mission | Verre Naasten ondersteunt dit werk en ook de noodhulp die gegeven wordt.

Migranten

“Sowieso staan migranten hier aan de rand van de samenleving. Het zijn vaak jonge mensen uit arme landen rond de Sahara die op zoek zijn naar een beter bestaan”, vertelt Karen Zimmerman van het internationale hulpcomité van EEAM. “Door deze rampzalige aardbeving worden migranten dubbel getroffen. Met een koude winter voor de deur willen we daarom eerste levensbehoeften uitdelen en zo iets van Gods liefde laten zien.”

Gebed

De EEAM vraagt ook mee te bidden voor dit diaconale werk, de slachtoffers en hun familie, de hulpverleners en de Marokkaanse overheid. Doneren kan nog steeds via https://verrenaasten.nl/marokko of  door geld over te maken naar NL31INGB000036300 ten name van Verre Naasten onder vermelding van noodhulp aardbeving Marokko.

« Terug naar West-Afrika Mission | Verre Naasten