MENU

Toekomstperspectief door uienteelt

Het BOAZ-project in Kameroen is opgezet door ds. Christophe Hadama en zijn gemeenteleden van kerkgemeenschap Union des Eglises Evangeliques au Cameroun (UEEC). BOAZ wil vluchtelingen een toekomst geven, door ze eigen inkomen uit landbouw te geven. West-Afrika Mission | Verre Naasten ondersteunt dit project.

Kerkbladartikel (Word) Kerkbladartikel (PDF) Collectefilmpje

Al bijna 12 jaar lijdt de bevolking in het hoge noorden van Kameroen onder aanvallen van de islamitische groep Boko Haram. Dit zorgt voor een golf van vluchtelingen uit het naburige Nigeria en uit Kameroen zelf. Veel mensen zijn gedood bij deze aanvallen, sommigen werden ontvoerd, anderen wisten op tijd te vluchten. Boko Haram valt in één nacht soms wel drie dorpen aan.

De kerk is mijn schild

Saratou Toulgui is een weduwe met vijf schoolgaande kinderen. Haar man is doodgeschoten door Boko Haram en nog elke dag voelt ze het verlies. Na de moord vluchtte ze naar Kameroen en werd daar door de kerkgemeenschap opgevangen. Het landbouwproject van BOAZ helpt Saratou om haar leven weer op te bouwen. Saratou: “De kerk is een schild geworden voor mij en mijn kinderen. Ik ben blij dat ik door de uienteelt bezig kan zijn en samen kan werken met anderen. We delen onze zorgen, pijn en vreugden.”

Ontbossing

Landbouw is in dit gebied belangrijk voor de economie. Maar de opbrengsten zijn hard achteruit gegaan door onder andere uitputting van de grond en ontbossing, waardoor hongersnood dreigt. De kerkgemeenschap koopt ieder jaar 200 zakken mais en deelt dit uit aan de armste gezinnen, maar wil hen ook leren om zelf inkomen te genereren. Dit kan door hen te ondersteunen in het verbouwen van uien, knoflook en enkele andere tuinbouwgewassen. Daarom startte BOAZ ruim een jaar geleden rond de stad Koza met het verbouwen van uien.

Bedankt voor uw hulp!

Samen met de kerken van West-Afrika Mission | Verre Naasten kan het BOAZ project elk jaar ruim 80 vluchtelingen seizoensgewassen als uien laten telen. Bedankt voor uw hulp!

« Terug naar West-Afrika Mission | Verre Naasten