MENU

West-Afrika Mission heeft nieuw bestuurslid

Het bestuur van West-Afrika Mission | Verre Naasten heeft sinds dit voorjaar een nieuw bestuurslid. Zijn naam is Jan Willem Koopman, hij woont in Reeuwijk en is lid van de NGK in Gouda. Jan Willem heeft 45 jaar in de IT gewerkt, waarin hij zich de laatste 25 jaar vooral bezighield met cyber security. Vorig jaar is Jan Willem met pensioen gegaan. Nu wil hij zijn vrije tijd voor een deel nuttig besteden aan mission-werk.

“Ik zag de vacature voor een bestuurslid op de beamer tijdens een kerkdienst”, zegt Jan Willem. “Ik voelde dat dit bij mij zou kunnen passen. Missie- en zendingswerk noem ik wel eens mijn eerste liefde. Het heeft van oudsher mijn interesse. Ik besefte destijds meteen dat dit werk in het buitenland lastig zou worden als ik een relatie zou krijgen. Toen ik mijn vrouw Rika ontmoette, bleek dat inderdaad zo te zijn. Ik heb toen voor de relatie gekozen. Ik ben in Nederland in de IT aan de slag gegaan. Maar nu hoorde ik dat ik mijn kennis van de IT ook bij West-Afrika Mission | Verre Naasten kan inzetten. In de landen in West-Afrika geven de theologische universiteiten zowel offline als online lessen. Daarbij komt ook IT kijken. Ook bij een internationale conferentie kan het goed van pas komen.

Ik ben nog nooit in West-Afrika geweest en ben me nu aan het inlezen. Ik wil me graag inzetten voor West-Afrika Mission. Het continent Afrika spreekt me aan, omdat het volop in ontwikkeling is. In één van de landen waar West-Afrika Mission werkt, ben ik wel geweest: Marokko. Daarnaast bezocht ik Egypte, Zuid-Afrika en Madagaskar. In het najaar ga ik naar Tanzania. In Madagaskar heb ik mijn zoon opgezocht toen hij daar voor Mercy Ships werkte. Ik was onder de indruk van wat er qua medische zorg op de schepen van Mercy Ships allemaal mogelijk is voor de lokale bevolking.”

« Terug naar West-Afrika Mission | Verre Naasten