MENU

Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten

Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten steunt lokale kerken en organisaties in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten is een regionaal samenwerkingsverband van kerken in de provincies Groningen en Fryslân, gericht op het ondersteunen en creëren van betrokkenheid bij mission in Zuid-Afrika. Op deze pagina delen we informatie en inspiratie over de organisatie van Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten, maar lees je ook inspirerende verhalen van onze partners in Zuid-Afrika.

Help mee

Over ons

Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten is een regionaal samenwerkingsverband van kerken in de provincies Groningen en Fryslân, gericht op het ondersteunen van en creëren van betrokkenheid bij mission in Zuid-Afrika. Dit complexe land heeft een bewogen geschiedenis – met vele decennia van apartheid – en een lappendeken aan volken, culturen, talen en religies. Het is ook een land met grote problemen: extreme armoede, veel criminaliteit en een groot aantal hiv-/aids-patiënten. Daarnaast zijn er sterke tegenstellingen tussen blank en zwart, rijk en arm.

Lees meer

ANBI en bestuur

Verre Naasten heeft een ANBI-status. Lees hier wat dat betekent. Ook vind je hier informatie over ons bestuur, beleid en jaarverslag.

Lees meer

Contact

Neem contact met ons op.

Lees meer