MENU

Doe iets in jouw kerk

Zuid-Afrika is voor ons ver weg. Hoe leef je mee met broers en zussen die aan de zuidpunt van Afrika Jezus’ licht verspreiden?

Online mission-dienst (voorjaar ’21)

In het voorjaar van ’21 hebben we – samen met Zuid-Afrikaanse zendelingen – gewerkt aan de samenstelling van een bijzondere, online mission-dienst. En dat is goed gelukt! We hopen dat daarmee de verbondenheid tussen de ZAM-kerken en het mission-werk (verder) versterkt mag worden. Deze kant-en-klare kerkdienst bieden we hierbij graag aan, bedoeld om te gebruiken voor de invulling van een eredienst. De complete dienst duurt 50 minuten. Gastheer is ds. Tiemen Dijkema (oud-bestuurslid), en verder werken vanuit Zuid-Afrika mee: ds. Carl van Wyk (zendeling Fisantekraal), ds. George Mnisi (zendeling Nellmapius) en ds. Dirk Maurits Boersma (predikant VGK Johannesburg, oud-zendeling). Centraal staat Efeziërs 1: 1-14, daarover gaat ook de preek van ds. Dirk Maurits Boersma.

Verder is er in de dienst gemeentezang te horen vanuit Soshanguve F4 en Bellville/Kaapstad (Psalm 134) en vanuit Winschoten (Liedboek 654), ondersteund met mooie beelden uit Zuid-Afrika. Ook wordt de geloofsbelijdenis uitgesproken. De collecte in deze mission-dienst is uiteraard bestemd voor het werk van Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten, waarbij een QR-code in beeld verschijnt. Evt. is de dienst ook in ‘losse onderdelen’ beschikbaar (via communicatie@zuidafrikamission.nl)

Mini-docu’s

Regelmatig publiceren we hier filmpjes en PowerPoint-presentaties over het mission-werk dat bij onze partners gebeurt. Die materialen vind je hier als download of (Youtube-)filmpjes. Zoals de serie mini-docu’s hieronder, die een goed beeld geven van het werk van verschillende zendelingen die we ondersteunen in Zuid-Afrika. Filmmaker Jorrit Boerma zocht ze begin 2019 op en kwam met fraaie beelden thuis.

Tip: de mini-docu’s zijn zeer geschikt als collectefilmpje!

George Mnisi, zendeling in Nellmapius (verbonden aan classis Warffum).

 

Thabo Matlaela, zendeling in Soshanguve XX (verbonden aan classis Appingedam).

 

Phineas Kgatle, zendeling in Soshanguve UU (verbonden aan classis Leeuwarden).

 

Jopie van der Linden, online zendeling vanuit het Reformational Study Centre.

Informatie

Heb je vragen of wil je specifieke (presentatie-)materialen ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Lees hier algemene tips en informatie van Verre Naasten over hoe je met jouw kerk aan de slag kunt met mission.

« Terug naar Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten