MENU

Organiseer een ZAMSAM-avond!

In mei-juli 2019 organiseerden we de ZAMSAM-tour: vijf avonden op bijzondere locaties in Groningen en Fryslân, vol geloofsgesprekken, geloof delen en verbondenheid met elkaar én met de wereldwijde kerk. In het bijzonder met Zuid-Afrika. Het werden avonden vol inspiratie en de deelnemers waren unaniem enthousiast: “Een cadeautje, deze avond!”

Download de handreiking

Met de materialen (filmpjes en gespreksvragen) die we voor deze avonden ontwikkelden, en de verschillende ingrediënten van zo’n avond, kun je ook als huiskring, bijbelstudiegroep, jeugdvereniging of gemeentegroep je eigen ZAMSAM-avond organiseren. In de handreiking (klik hier om deze te downloaden) vind je een kort overzicht van de verschillende ingrediënten voor een geslaagde ZAMSAM-avond. Ook bevat de handreiking instructies voor voor de gespreksleider. Je kunt jullie ZAMSAM-avond zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Belangrijk is dat je een ontspannen setting creëert waarin je met elkaar kunt doorpraten over ‘geloof delen wereldwijd’.

Alle benodigde filmpjes – met ds. Sjoerd Heij uit (destijds) Harkstede en ds. Piet Magagula uit Zuid-Afrika – staan op Youtube; de linkjes vind je in de handreiking. Bekijk hieronder alvast het eerste filmpje:

Doe je mee?

Organiseer jij ook een ZAMSAM-avond in jouw kerk? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen! Deel ze gerust met ons (klik hier). Of post wat foto’s op social media, met de hashtag #zamsam. Vinden we leuk!

« Terug naar Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten