MENU

Een bruisend Gerizim Community Centre!

Op zo’n 22 kilometer ten oosten van Pretoria ligt Nellmapuis. In deze omgeving van Zuid-Afrika zijn de werkloosheidscijfers hoog en komt armoede veel voor. Daarom wilde de Free Reformed Church van Nellmapius een centrum oprichten waar ze onder andere kinderactiviteiten organiseren en waar ouders vaardigheden aanleren om in een eigen inkomen te voorzien. In 2023 werd de eerste steen gelegd en inmiddels is het gebouw in gebruik genomen: het Gerizim Community Centre!

Kerkbladartikel (Word) Kerkbladartikel (PDF) Collectevideo

Met steun van EO Metterdaad werd in 2022 een begin gemaakt met de bouw van het Gerizim Community Centre. In samenwerking met de mission-gemeente in Nellmapius (waar Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten ds. George Mnisi ondersteunt) kwam een prachtig gebouw van de grond. Er zijn nog een aantal kleinigheden die nog gedaan moeten worden, maar de installatie van toiletten en stromend water zijn inmiddels al afgerond.

In gebruik genomen

Vol trots vertelt George: “Iedere vrijdagmiddag klinken er kinderstemmen in het nieuwe gebouw. Jongens en meisjes komen samen om te zingen, Bijbelstudie en leuke dingen te doen.  Maar ook voor volwassenen is er volop gelegenheid om aan te haken. Op donderdag kunnen ze meedoen aan de vrouwenbijbelstudie, om samen uit het Woord van God te leren. Wil je meer praktisch gericht zijn? Dat kan ook! Bij het tuinproject leer je de juiste vaardigheden over hoe je een tuin moet onderhouden.”

Schoonmaken met… mannen!

Misschien is het wat onwennig, maar ds. Mnisi heeft er goed over nagedacht. Het gebouw dat mede met behulp van de mannen tot stand is gekomen, wordt ook door hen onderhouden. George: “En dat betekent dat er vaders en jongeren in het gemeenschapscentrum zijn die het gebouw schoonhouden!” De passie die de mannen voelen over het gebouw, en daarmee het ‘eigenaarschap’, is heel belangrijk in de ontwikkeling van jongens. Het centrum is voor hun en door hun. En daar hoort schoonmaken ook bij.

De puntjes op de i

“We hebben elektriciteit aangevraagd bij de gemeente”, zegt George. “En in april organiseerden we een bazaar om geld in te zamelen. Dat geld willen we gebruiken om de binnenkant van het gebouw te schilderen.”

Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten is dankbaar dat het Gerizim Community Centre bruist van leven. Samen delen we geloof, in woorden én daden!

« Terug naar Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten